Recept: Alitas de pollo al horno

Knapperige kippenvleugeltjes (alitas de pollo) met honing, gerookte paprikapoeder en tijm uit de oven. In plaats van kippenpootjes gebruik je kippenvleugels wat een veel goedkoper alternatief is. Een fijn en heel veelzijdig gerecht, want ze zijn zeer zeker lekker als hoofdgerecht of tapa. Maar wat dacht je van bijvoorbeeld bij een picknick nu het weer wat beter begint te worden? Of wat je overhoud de volgende dag als lunch. Want ook koud gaan ze hier meteen op. Een ander alternatief is om er croquetas de pollo van te maken.

De baktijd van de alitas is een beetje afhankelijk hoe groot de kippenvleugels zijn. Ik koop de biologische bij Marqt en die zijn toch wel behoorlijk aan de forse kant.

Alitas de pollo al horno

Alitas de pollo al horno (voor 4 personen)

 

12 biologische kippenvleugels
4 flinke eetlepels (tijm)honing
1 theelepel gerookte paprikapoeder
sap 1/2 citroen
peper en zout
takjes tijm
olijfolie

sap van 1 sinaasappel
sap van 1/2 citroen
2 eetlepels worcestersaus
handjevol geroosterde pijnboompitten

Alitas de pollo al horno

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de kippenvleugels in een kom en voeg hieraan de honing, gerookte paprika, citroensap van een halve citroen, peper en zout toe. Meng met je handen de kippenvleugels om zodat ze goed met het mengsel bedekt zijn. Laat minimaal 2 uurtjes staan zodat de smaken intrekken.

Verwarm de oven op 180 graden.
Rangschik de kippenvleugels op de bakplaat en overgiet met wat olijfolie. Leg wat takjes tijm op de kippenvleugels. Schuif in de oven en bak in 35 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
Haal de plaat uit de oven en laat de kip uitlekken op wat keukenpapier.

Giet het bakvet in een schaaltje en meng met het sap van een sinaasappel en halve citroen. Schenk er 2 eetlepels worcestersaus bij en meng goed.
Leg de kippenvleugels in een schaal, overgiet met het sausje en de pijnboompitten. Bestrooi eventueel nog met wat gerookte paprikapoeder.

Alitas de pollo al horno