Pulpo con arroz

Een heerlijke manier om overgebleven octopus te verwerken. Voor het bereiden van octopus zie mijn recept Pulpo a la Gallega.

Pulpo con arroz (voor 2 personen)

gekookte octopus
tomaten uit blik
1 gesnipperde ui
1 fijngesneden knoflookteen
1 winterpeen in stukjes gesneden
1 venkel in stukjes gesneden
peterselie
kopje rijst
2 kopjes groente- of visbouillon

Verhit in een pan wat olijfolie en bak hierin zachtjes de gesnipperde ui goudbruin. Voeg hieraan de knoflook toe en zodra deze begint te ruiken doe je de tomaten uit blik erbij. Laat deze sofrito 20 minuutjes zachtjes bakken tot je een soort van marmelade krijgt. Voeg hieraan de venkel, de winterwortel en de rijst toe. Roer alles goed door elkaar zodat alles goed onder de sofrito zit. Hierna giet je de bouillon over het geheel en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg nu de gekookte octopus toe en laat nog 5 minuten koken of net zo lang tot de rijst gaar is. De rijst moet niet droog koken, voeg anders nog wat meer bouillon toe. Er moet sap overblijven.
Haal van het vuur en bestrooi met wat peterselie. Dit recept kun je ook heel goed in een aardewerk schaal maken op het vuur. Laat de schaal geleidelijk warm worden op het vuur, zet het vuur dan hoger en bak hierin de sofrito en volg het recept.

2 Comments

 1. Erik april 3, 2016 at 16:52

  Buenas Didi, we hebben weer eens een mooie octopus te pakken, die zijn we nu aan t koken. Gedeeltelijk gaat die door deze rijst-dis. Rest invriezen. (Later zo’n tentakel grillen is heerlijk!)
  Anyway, we zijn heel benieuwd naar dit gerecht, vooral door de venkel. Eten we veel te weinig, dat smaakt altijd zo lekker. Hoeveel rode wijn giet je bij de octopus eigenlijk?

  • bijzonder spaans april 4, 2016 at 12:40

   Hallo Erik, altijd ze lekker pulpo en inderdaad hem op de grill leggen daarna. Heerlijk!
   In dit recept gebruik ik geen rode wijn maar bouillon. Mocht je het met wijn willen maken zou ik de helft bouillon en de helft rode wijn doen:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »