Champignon paté

image_printprintfriendly version

Champignon paté – Paté de champiñones, een eenvoudig vegetarisch recept voor een paté op basis van zonnebloempitten.

Een vegetarische paté op basis van zonnebloempitten en super super lekker dus waarom niet? Keertje wat anders en naar mijn mening heel erg geschikt om die tijdens de feestdagen te maken en met wat lekkere geroosterd zuurdesembrood te serveren bij de borrel.

Het recept heb ik wat aangepast van het origineel, welke afkomstig is uit het Spaanse kooktijdschrift Top Chef. Mocht je niet aan zwarte knoflook kunnen komen kun je altijd gewone knoflook gebruiken, al vind ik die persoonlijk altijd iets te scherp. Een andere lekkere optie is de biologische knoflooktenen op olijfolie die De Spaanse winkel verkoopt van het merk La Abuela Carmen.

Champignon paté

Champignon paté

 

200 gram zonnebloempitten
150 gram kastanje champignons
2 zwarte knoflooktenen
40 ml ponzu (toko of natuurwinkel)
stuk verse gember
40 ml olijfolie
paar takjes (citroen)tijm
zwarte peper

Champignon paté

Laat de zonnebloempitten 4 tot 8 uur weken in een kom met ruim koud water. Giet ze af, spoel ze goed na en laat uitlekken in een vergiet.
Borstel de champignons schoon en snij ze fijn. Snij de knoflook in kleine stukjes.
Snij de bruine schil van een stuk gember en rasp tot je een eetlepel hebt.
Doe dit samen met de zonnebloempitten, knoflook, champignons, ponzu en olijfolie in een blender en laat draaien tot je een smeuïge paté hebt.

Champignon paté

Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel met wat zout en roer de tijmblaadjes door de paté.
Bewaar in een luchtdichte pot in de koelkast. Het blijft een kleine week goed.

Champignon paté

Je kunt deze champignon paté invriezen. Haal dan 3 uur voor het serveren uit de vriezer.

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »