Rabarber en sinaasappelcrumble

Rabarber en sinaasappelcrumble, een hartverwarmend gerecht met een vleugje Marokko door het gebruik van ras el hanout.

Wellicht een beetje vroeg in het seizoen, maar ik kwam vorige week jonge kas rabarber tegen bij de groothandel en kan het dan echt niet over mijn hart verkrijgen om het dan links te laten liggen.
Lente in aantocht als ik rabarber zie. Heerlijk!
En ik ben ook al zo blij dat er weer bloedsinaasappelen zijn. Met beide wilde ik een heerlijke crumble maken.
Dit keer eentje die verrijkt is met ras el hanout, een Marokkaans specerijmengsel dat het naar mijn mening geweldig goed doet in dit gerecht.
Laat het rabarberseizoen en de lente maar beginnen zou ik zeggen!

Rabarber en sinaasappelcrumble

Rabarber en sinaasappelcrumble

 

3 rabarber stelen (ongeveer 500 gram)
3 bloedsinaasappels (partjes)
4 eetlepels havermout
1 theelepel ras el hanout (euroma)
1 theelepel kaneel
2 eetlepels rietsuiker, honing of maple syrup
100 gram bloem
100 gram koude roomboter
3 eetlepels rietsuiker
handjevol pistachenootjes, gehakt

Rabarber en sinaasappelcrumble

Verwarm de oven voor op 190ºC.
Was de rabarber en dep droog en snij de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.
Schil de sinaasappel en haal de partjes tussen de witte vliesjes en voeg die bij de rabarber zonder het sap.

Rabarber en sinaasappelcrumble

Bestrooi de rabarber en sinaasappel met de ras el hanout, kaneel, gember, de helft van de pistachenootjes en de suiker.
Meng alles goed door en hevel over naar een ovenschaal van 20x 20 cm.
Doe de bloem, suiker en havermout in een schaal met een mespuntje zout.
Voeg hieraan de stukjes roomboter toe en bewerk alles met je vingers tot een fijne kruim hebt.
Bestrooi het kruim in een mooie laag over de rabarber en de sinaasappel.
Schuif 30 tot 45 minuten in de oven tot de crumble bruin en krokant is.

Rabarber en sinaasappelcrumble

Laat de crumble iets afkoelen en serveer met de overgebleven pistache nootjes.

Rabarber en sinaasappelcrumble

2 Comments

  1. Annd februari 3, 2017 at 11:30

    Kijk altijd uit naar je nueuwe recepten&prachtige fotos!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »