Polenta met paddenstoelen

Polenta met paddenstoelen – een eenvoudig recept voor het maken van een overheerlijke herfstachtig vegetarisch gerecht.

Ik plaatste de foto van mijn polenta met paddenstoelen op Instagram en daar werd zo enthousiast op gereageerd en tevens opgepikt door het Amerikaanse feedfeed.com. Die wilde graag het recept ervan en plaatste het op hun site. Dus waarom niet het dan ook met jullie delen? Bij deze dus.

Dit gerecht is echt comfort food ten top voor mij. Heerlijk met dit herfstachtig weer en je het liefst thuis blijft. En je kunt wat je overhoud aan paddenstoelen de volgende dag op wat heerlijk geroosterd brood eten. Heel fijn!
Bij mijn Italiaanse delicatessenwinkel kocht ik polenta die in 2 minuten klaar is. Maar je kunt ook andere polenta gebruiken en die bereiden zoals op de verpakking staat.
De paddenstoelen komen van de dames met de fantastische paddenstoelenkraam op de Noordermarkt in Amsterdam.

 

Polenta met paddenstoelen

Polenta met paddenstoelen (voor 2 personen)
Voor de paddenstoelen:

 

350 gram mix van paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood en cantharellen
2 eetlepels roomboter
theelepel tijm
halve theelepel knoflookpoeder
versgemalen zwarte peper en zout
fijngehakte peterselie of peterselie blaadjes

Borstel de paddenstoelen schoon en scheur of snij in stukken of plakken. Het eekhoorntjesbrood die ik gebruikt heb, heb ik ze in mooie dunne plakken gesneden.
Verhit de roomboter in een koekenpan tot hij lichtbruin wordt en bak hierin eerst de eekhoorntjesbrood tot ze lichtbruin gebakken zijn. Voeg hieraan de cantharellen en tijm toe en bak een aantal minuten mee.
Bestrooi met de knoflookpoeder en bak alles nog eventjes om. Bestrooi met peper en zout en hou warm.

Polenta met paddenstoelen

Voor de polenta:

 

1 liter tuinkruidenbouillon
200 gram polenta (ik heb van het merk Divella en is in 2 minuten klaar)
40 gram roomboter
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper en zout

Laat de bouillon aan de kook komen, zet het vuur laag en voeg hier heel langzaam en gelijkmatig al roerend de polenta aan toe. Dit voorkomt dat je klontjes krijgt.
Voeg roomboter eraan toe en roer tot de polenta klaar is volgens je verpakking.
Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Opmaak:

 

Verdeel de polenta over kommen of een bord en verdeel de paddenstoelen over de polenta. Garneer met wat peterselie.

Mocht je paddenstoelen overhouden, lekker de volgende dag op wat geroosterd brood. Verwarm ze dan even op in een koekenpan.

Polenta met paddenstoelen