Knoflook olie en chili olie

Knoflook olie en chili olie – aceite de ajo en aceite de guindilla. Twee eenvoudige recepten om zelf heerlijke knoflook olie en chili olie te maken.

Knoflook olie en chili olie

Bakken in olijfolie is heerlijk maar bakken in knoflookolie of chili olie geeft je gerecht net iets extra’s.
Knoflookolie en chili olie zelf maken is absoluut niet moeilijk, zelfs super simpel. Het enige wat je nodig hebt is wat knoflook, rode pepers en goede mooie olijfolie extra virgen.
Maak de olie net zo pittig als je zelf wil door er meer of minder verse Spaanse rode pepers aan toe te voegen.
En je kunt de knoflookolie of chili olie naast het bakken van vis of vlees, ook gebruiken in smakelijke dressings over je favoriete salades. Mooi toch? Dan hoef je ook niet meer de vaak dure flesjes knoflook olie of chili olie te kopen. En zeg nou zelf, zelfgemaakt is toch het allerlekkerste?

Als je mooie flesjes kunt kopen of in huis hebt, is het ook een geweldig mooi foodie cadeau om er iemand blij mee te maken. Wellicht een idee voor de komende feestdagen?

Knoflook olie en chili olie

De hoeveelheden voor onderstaande recepten zijn geschikt voor 250 ml.

Knoflook olie (aceite de ajo)

 

250 ml olijfolie extra virgen
5 knoflooktenen

Knoflook olie en chili olie

Verwarm de olijfolie met de knoflooktenen, laat aan de kook komen, draai het vuur laag en laat de knoflooktenen 10 minuten zachtjes in de olie pocheren. Haal de pan van het vuur, laat de knoflookolie afkoelen tot kamertemperatuur en hevel over naar een steriele fles. Bewaar op een donkere plek.

Knoflook olie en chili olie

Chili olie (aceite de guindilla)

 

250 ml olijfolie extra virgen
5 rode pepers

Knoflook olie en chili olie

Was en snij de pepers in ringen. Leg ze in de olijfolie en laat een uurtje staan zodat de chili smaak wat in de olie kan trekken. Verhit langzaam de olijfolie en pocheer de peper ringen 3 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur en heven over naar een steriele fles. Bewaar op een donkere plek tot gebruik.

Knoflook olie en chili olie

Het aangegeven aantal tenen knoflook en pepers in deze recepten zijn de hoeveelheden naar mijn persoonlijke smaak.