Espinacas a la Catalana

Dit super eenvoudige gerecht is ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch graag verse groenten wil eten. In het originele recept van Espinacas a la Catalana wordt de spinazie eerst een paar minuten gekookt in water met zout, dan uitgelekt en daarna pas aan de rozijnen en pijnboompitten toegevoegd. Ik heb het anders gedaan en de spinazie zonder die handeling erbij gedaan.

Espincas a la Catalana (1 persoon)

350 gram schoongemaakte (wilde) spinazie
1 knoflookteen
handje (europese) pijnboompitten
klein handje rozijnen
peper en zout

Laat de rozijnen en pijnboompitten 1 uur in wat water wellen. Verhit wat olijfolie in de pan en bak daarin zachtjes de hele teen knoflook tot het begint te geuren. Haal hem uit de olie en voeg de pijnboompitten en rozijnen aan de olie toe. Bak op een zacht vuur tot de pijnboompitten wat kleur krijgen. Gooi de spinazie zonder de stelen erbij en roerbak dit enkele minuten tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »