Naranjas con caramelo (sinaasappels met karamel)

Een lekker nagerecht hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met wat smakelijke sinaasappels tover je dit zo op tafel.

Naranjas con caramelo (voor 4 personen)
4 grote sinaasappels
150 dl water
150 gram suiker
geconfijte sinaasappelschillen (optioneel)

Haal de schil van de sinaasappels door beide uiteinden er af te snijden. Leg de sinaasappel op een platte kant en snij met je mes repen van de schil, van boven naar beneden, waarbij de je vorm van de sinaasappel volgt, zodat je bittere witte vruchtvlees verwijderd. Snij de sinaasappel hierna in dunne plakken en leg ze in een mooie serveerschaal.
Maak de karamel door water en suiker te verwarmen en aan de kook te brengen. Laat op een zacht vuur koken en roer tot de suiker is opgelost. Zet nu het vuur wat hoger en laat de suiker zonder te roeren karameliseren tot hij een amberachtige kleur heeft.
Schenk dit over de sinaasappels en garneer eventueel met wat geconfijte sinaasappelschilletje.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »