Ensalada de naranjas con hinojo (Sinaasappel venkel salade)

Een zomerse salade van sinaasappels en venkel op een zomerse voorjaarsdag. Een kleurig geheel, ook omdat ik een combinatie gebruikt heb van gewone- en bloedsinaasappels. Hij wordt lekker pittig als je er gedroogde guindilla overheen strooit.

Ensalada de naranjas con hinojo

2 grote sinaasappels
1 venkelknol
1 sjalot
een gedroogde guindilla (optioneel)
peterselie
zwarte olijven
olijfolie

Haal de schil van de sinaasappels door beide uiteinden er af te snijden. Leg de sinaasappel op een platte kant en snij met je mes repen van de schil, van boven naar beneden, waarbij de je vorm van de sinaasappel volgt, zodat je bittere witte vruchtvlees verwijderd. Snij de sinaasappel hierna in dunne plakken en vang het sap dat hierdoor vrij komt op. Bewaar dit voor de vinaigrette.
Snij de onderkant van de venkel en haal de buitenste schil eraf en bovenkant. Snij de venkel in hele dunne plakken. Snij het sjalotje ook in hele fijne plakken en de zwarte olijven in stukjes of plakjes.
Leg in een schaal alle ingrediënten en garneer met wat fijngehakte peterselie en de fijngesneden gedroogde guindilla. Maak een vinaigrette door de sinaasappelsap die je hebt opgevangen te mengen met wat olijfolie en wat peper en zout. Lepel dit over de salade.

4 Comments

  1. Annick mei 4, 2011 at 16:26

    Ineens werd venkel lekker door de meest kritische eter van het gezelschap. De venkel heb ik wel heel kort in de grillpan gelegd waardoor die iets zachter werd.

  2. Dymphy juni 30, 2013 at 11:12

    Hallo ,voor wie dit leest.
    Het lijkt mij erg lekker ,en zal het zeker maken ,maar wat is een guindilla,ben erg benieuwd

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »