Ensalada marinera (salade met visconserven)

Als je in Spanje in de supermarkt loopt sta je versteld hoeveel visconserven je daar vindt in vergelijking met hier in Nederland. Visconserven zijn erg belangrijk voor Spanje. En daar maken ze dankbaar gebruik van, ook in deze salade die vaak op een menukaart te vinden is.

Dit is een salade die het altijd in elk jaargetijde doet en je kunt er van alles aan toevoegen. Laat hierbij je fantasie de vrije loop. Mijn moeder maakt hem bijvoorbeeld met kikkererwten of grote witte bonen. Maar de basis is altijd tomaat en sla. In de zomer eet je hem als lunch met wat brood maar ook in de winter doet dit gerecht het erg goed als voorgerecht. En je kunt hem elke keer anders maken. Kijk wat er in je koelkast of voorraad kast ligt en erbij past en maak er iets moois en lekkers van.

voor 4 personen:

diverse slasoorten (eikenblad, rucola, mizuna, little gem, veldsla)
3 lekkere rijpe tomaten
bosui of een kleine ui, fijngesneden
blikje sardientjes
blikje tonijn op olie
wat krabsticks (optioneel)
goede olijfolie
mooie sherry- of moscatelazijn
olijven (optioneel)
peper en zout
gerookte jarandapepers (optioneel)

Was en droog de verschillende slasoorten en scheur ze in stukken. Leg deze in een mooie presenteer schaal. Snij de tomaten in kleine stukjes en strooi die over de sla. Laat sardientjes, tonijn goed uitlekken en voeg deze aan je salade. Snij de ui of de bosui fijn en strooi deze over de salade. Maak een vinaigrette van 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olie. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel daar de salade mee. Garneer met wat bieslook, olijven, verkruimelde jarandapeper, cress of andere kruiden naar behoefte.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »