Pimientos y tomates rellenos (gevulde paprika’s en tomaten)

image_printprintfriendly version

Dit is zo’n typisch gerecht die ik ontzettend vaak maakte vroeger en in de vergetelheid raakte. Gelukkig kwam ik hem pas weer tegen en heb ik hem herontdekt. Je kunt het vlees, waarmee ik de paprika en tomaten vul, natuurlijk vervangen door een paddenstoelen mengsel. Ook een rijstvulling is erg lekker. Reken op 1 paprika en 1 tomaat per persoon. Aangezien het tomatenseizoen nog niet in alle hevigheid is aangebroken, heb ik wat kleinere tomaten gebruikt die wat meer smaak hadden zoals bijvoorbeeld Tasty Toms.

Pimientos y tomates rellenos (voor 2 personen):
2 kleine paprika’s
2 grote tomaten (bijv. vleestomaat)
150 gram gehakt
1 theelepel fijngesneden peterselie
1 theelepel blaadjes van tijm
1 theelepel gehakte oregano
1 fijngesneden knoflookteentje
1 klein uitje, gesnipperd
olijfolie
peper en zout
roomboter

Was de paprika en tomaat en haal met een mes de kapjes eraf en bewaar deze. Haal voorzichtig de zaadlijnen uit de paprika en gooi deze weg. Haal met behulp van een lepel het grootste gedeelte van het vruchtvlees uit de tomaat, wel zodat je ze nog heel houdt. Bewaar de tomatenpulp en snij deze in kleine blokjes.
Fruit in wat olijfolie de ui en als deze goudbruin is voeg je hieraan de fijngesneden knoflook toe. Bak deze even mee tot je de knoflook begint te ruiken. Voeg nu het gehakt erbij en bak dit rul door het ui/knoflookmengsel. Voeg hieraan de kruiden toe en de tomatenblokjes. Laat 15 minuten zachtjes bakken tot alles gaar en de tomaat zacht is.
Vul met dit mengsel de paprika’s en tomaten. Bestrooi met wat paneermeel en leg daarop een klontje boter. Zet eventueel het kapje van de paprika’s en tomaten terug. Pak 4 stukken aluminiumfolie en leg op elk stuk aluminiumfolie een klontje boter en daarop een paprika of tomaat. Vouw het aluminiumfolie om de paprika of tomaat, maar wel dat ze aan de bovenkant onbedekt blijven.
Zet 30 minuten in een oven van 180 graden tot ze zacht zijn en de bovenkant lekker bruin.
Serveer eventueel met wat rijst.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »