Habas con salsa romesco

Ook dit is een lekkere combinatie! Dit recept is gebaseerd op Faves a la Gitana waarbij tuinbonen in hun geheel, geregen aan een spies, boven hete as van een kampvuur worden geroosterd. Je haalt daarna de tuinbonen uit hun peul en doopt ze in een saus genaamd salbixtada, die gelijk is aan de romesco saus, maar waarin de peterselie wordt vervangen door munt.

Habas con salsa romesco

voor 2 personen:
250 gram tuinbonen (dubbelgedopt)
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
200 ml tuinkruiden bouillon
olijfolie
peper
romesco saus


Smoor de ui in wat olijfolie tot hij lichtbruin is, doe hierbij de knoflook en zodra deze begint te ruiken voeg je hieraan de tuinbonen toe. Roer alles goed om en schenk de bouillon erover. Laat 5 minuten zachtjes koken tot de tuinbonen net beetgaar zijn. Giet ze af. Breng op smaak met wat peper. Serveer met de romesco saus.

1 Comment

  1. Lisette mei 18, 2011 at 18:47

    Hmmm, dat klinkt heel lekker! Ga ik proberen… xx

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »