Pimientos del padrón

Mocht je ooit tussen juni en oktober in Spanje zijn en deze op de markt of supermarkt tegenkomen, kopen!!!! Of zie je het op de menukaart in een tapasbar… bestellen! Maar let op, de echte pimientos del padrón, ook wel bekend als pimientos del Hebrón, zijn afkomstig uit Padrón in het noordwesten van de provincie Galicia. Dus vraag naar de herkomst om zeker te zijn dat je de enige echte hebt. Hier in Nederland amper te vinden, misschien dan bevroren, ook omdat deze kleine paprika’s vers gegeten dienen te worden en maar 2 weken houdbaar zijn. Er zijn pimientos del Padrón afkomstig uit onder andere Marokko of Valencia, maar wil je de echte proeven, beleven en ervan genieten, moeten ze uit Galicia en de bron van herkomst komen.

Wat is er nu zo bijzonder aan? Het zijn kleine groene paprika’s die gebakken worden in wat olijfolie en geserveerd worden met wat zout. Lijkt misschien een beetje saai, maar niets is minder waar want tussen deze kleine groene lekkere paprika’s zit soms een bijzonder heet exemplaar. Je kunt het vergelijken met een russisch roulette. Niets vermoedend geniet je van dit gerecht tot je ineens even moet slikken letterlijk en figuurlijk. En dat feit maakt dit ook bijzonder!

Zo een simpel gerecht, in een handomdraai gemaakt……… Ik vond de echte pimientos del padrón op de markt in Gerona, na een ware zoektocht. En ja…. geef mij maar de echte:)

Pimientos del Padrón

250 gram pimientos del Padrón
3 eetlepels olijfolie
zoutvlokken

Was de pimientos en droog ze af. Verhit de olijfolie in een koekenpan tot deze begint te roken en voeg hieraan de pimientos toe. Laat alles 4 minuutjes gaarbakken op een hoog vuur met een deksel op de pan, waarbij je om de minuut alles even omschept.
Laat ze uitlekken op wat keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
Hevel over naar een presentatieschaal en bestrooi met wat zoutvlokken. Serveer!

9 Comments

  1. Annick juni 21, 2011 at 16:35

    Bij twijfel vraag of je er eentje mag proeven. Die uit de vriezer smaken naar karton.
    In Galicia proefde ik pimiento de padron (groene paprikapoeder dus). Na 10 winkels het maar opgegeven, niet te vinden. Helaas.. Gaf een mooie scherpte aan het eten.
    Laat het me weten als je het verkoopt :)

    • bijzonder spaans juni 22, 2011 at 07:01

      Ohhh wat bijzonder groene paprikapoeder! Dat ken ik niet…. zal eens voor je op zoek gaan in Spanje Annick. Je hebt me reuze nieuwsgierig gemaakt:)

    • bijzonder spaans juni 23, 2011 at 19:19

      De groene paprikapoeder is (na beetje research op google) iets wat ze in zuid-amerika gebruiken, en daar ook makkelijk te krijgen is. daarom denk ik heel moeilijk in spanje te krijgen. maar je weet maar nooit, wie weet kom ik het tegen, zal het dan zeker meenemen:)

  2. moens juli 2, 2011 at 09:29

    Heb ze vorige week gekocht bij de Hanos.

  3. Westlandpeppers november 17, 2011 at 15:49

    Bij het teeltbedrijf Westlandpeppers in de Lier worden de echte Pimientos de Padron vers geteelt !!
    Als u ze een keertje wilt proberen kunt u op de webshop van http://www.westlandpeppers.com de padron bestellen.
    Speciaal gemaakt voor particulieren.

    Voor kleine verpakkingen kunt u naar http://www.versvandekweker voor een aantal stuks pimientos de padron.

  4. PepperMike november 25, 2011 at 13:53

    Voor de tapas heb ik deze heerlijke Pimientos de Padron bereidt van Vers van de Kweker, echt een aanrader en zo smaakvol! het is trouwens http://www.versvandekweker.nl
    (met .nl 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »