Canelones de puerro con gambas (canelones van prei met garnalen)

image_printprintfriendly version

In het kader van de landelijke preidag gisteren en via Twitter de oproep een recept ervoor in te dienen, hierbij mijn Spaans recept met prei in de hoofdrol.

4 grote gekookte preien
200 gram gesneden ui
1 groene paprika
100 gram gepelde gambas
30 gram bloem
1/4 liter melk
gerookte paprikapoeder
4 eetlepels olijfolie

Voor de saus:
150 gram ongepelde rauwe gambas
100 gram fijngesneden wortel
100 gram fijngesneden ui
100 gram fijngesneden prei
1 rijpe tomaat
10 gram rijst
1/4 glaasje cognac
1/4 liter visbouillon
3 eetlepel olijfolie

Snij de ui en groene paprika heel fijn en smoor op laag vuur in een steelpan in de olijfolie tot ze zacht worden en kleur hebben.
Voeg hieraan de gepelde en in stukjes gesneden gekookte gambas toe.
Strooi nu de bloem erover, roer goed en voeg beetje bij beetje de melk toe tot er een compacte massa ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en de gerookte paprikapoeder.
Snij de prei in de lengte half doormidden en haal wat van de binnenkant eruit en vul de prei met het gamba mengsel.

Voor de saus:
Snij de ui en de prei in julienne voor de saus. Bak in de olijfolie de prei, ui, wortel en wat zout tot het alles zacht is. Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe en de hele gambas.
Schenk de cognac erbij en flambeer de inhoud van de pan, voeg de rijst toe en schenk de 1/4 liter visbouillon. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Maal het geheel fijn met een staafmixer en zeef de saus. Zeef nogmaals door een hele fijne zeef om zeker te zijn dat je geen schilletjes van de gambas in de saus hebt. Maak af met peper en zout en schenk de saus over de canelones van de prei. Gratineer in de oven.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »