Guiso de calamares (stoofpotje van inktvis)

Een zomers stoofpotje van inktvis gestoofd in witte wijn met safraan. Op de markt zijn ook klant en klare schoongemaakte inktvissen te koop, mocht je geen zin of tijd hebben om ze zelf schoon te maken. Helaas zijn deze wel bevroren geweest, wat naar mijn mening een wat mindere smaak heeft dan de verse soorten. Serveer dit gerecht met wat rijst.

Guiso de calamares con vino blanco (voor 4 personen)

1 kilo inktvis
2 tomaten
2 knoflookteentjes
1 ui
200 ml witte wijn
3 eetlepels olijfolie
sap van 3 citroenen
paar draadjes safraan
bieslook
zout en peper

Maak de inktvissen schoon en ontdoe ze van hun bruine velletje aan de buitenkant zodat ze zo blank mogelijk worden. Die haal je er makkelijk vanaf met behulp van een mesje.
Snij de inktvissen in ringen en laat 30 minuten marineren in het citroensap. Pel de tomaten en ontdoe ze van hun pitjes en snij deze klein.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de fijngesnipperde ui met de fijngesneden knoflook een paar minuten, voeg hieraan de tomaten toe en laat 15 minuten zachtjes bakken.
Laat de inktvisringen goed uitlekken en doe deze bij de sofrito samen met de witte wijn en de safraan. Breng op smaak met peper en zout.
Laat alles op een zacht vuur 20 tot 30 minuten koken totdat de inktvis zacht is.
Serveer in kommen en garneer met wat fijngesneden bieslook.

Gezien in Cocina Mia

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »