Granizado de café

Wie in Spanje is geweest, kent uiteraard de granizado de limón. Een bijna bevroren drankje van citroenen die met een rietje wordt gedronken en in Spanje overal verkrijgbaar is. Van ijssalon tot in bars. Maar ook granizado de café is lekker en zeker op een snikhete dag in de morgen in plaats van je gebruikelijke kopje koffie. Hierbij het recept. De populaire granizado de limón zal ook nog wel een keer op de blog verschijnen.

Granizado de café (voor 2 personen)

100 gram suiker
250 ml water
150 ml zeer sterke koffie

Verhit in een pan de suiker en het water en roer tot de suiker is gesmolten. Laat een paar minuten koken.
Zet hele sterke koffie en voeg deze aan het suikermengsel toe.
Schenk in een voor de vriezer geschikte bak, maar vul deze maar voor 2/3 zodat je goed kunt roeren.


Zet de granizado in de vriezer en haal na 30 minuten de bak eruit en breek met behulp van een vork de stukken, bij de randen die al bevroren zijn, uiteen en meng alles goed door. Herhaal deze handeling tot je een nog niet helemaal bevroren smeuïge massa hebt. Serveer in glazen met een rietje of een lepeltje.

Bron: comer bien