Restaurant Els Tinars

Tijdens mijn vakantie werd ik gefêteerd op een etentje bij Els Tinars in Llagostera, vlak bij Santa Cristina d’Aro.
Marc Gascons-Lloveres is momenteel de jongste chefkok in Spanje die sinds november 2010 een Michelinster heeft. Samen met zijn zus Elena runnen zij dit restaurant wat al 3 generaties lang in het bezit is van de familie.


Het begon met hun grootmoeder die een bakkerij runde in 1918. Samen met haar man openden zij in 1950 restaurant Gavina in San Feliu de Guixols wat later werd uitgebreid met een hotel (hotel Gavina).
In 1978 betrokken de ouders van Elena en Marc het huidige pand waar zij tot een paar jaar terug de scepter zwaaiden. In die tijd kreeg het restaurant een ster, wat hun vader heeft geweigerd, omdat hij liever voor zijn vaste klantenkring wilde koken dan voor de Michelinster jagende restaurant bezoekers.
Een paar jaar geleden heeft hij het stokje overgedragen aan zijn kinderen.

Els Tinars ken ik zelf al ruim 20 jaar, het eten is typisch Catalaans maar in een licht modern jasje gestoken. In de loop der jaren is het interieur veranderd tot een licht en modern restaurant waar het uitermate goed toeven is, je in de watten wordt gelegd en het eten nog steeds geweldig lekker is.
Elke keer als ik daar eet is het een waar culinair feestje. Ook een erg prettig is het feit dat zij, indien gewenst, 1/2 gerechten serveren, mocht je een kleine eter zijn, zoals onlangs twee van mijn tafelgenoten.
Hierbij een kleine foto impressie van een restaurant wat absoluut (!!) de moeite waard is te bezoeken mocht je in de buurt zijn.
Reserveren wel verplicht om geen teleurstelling te voorkomen.

Gazpacho als één van de vele amuses

Cositas para picar: trencadissa de huevos fritos con patatas fritas y jamón de Jabugo

Coca de foie ‘mi cuit’, caramelizado, manzana, vinagre de Módena y un toque de Riesling

Canelones de ‘rostit’ con jugo, rebozuelos y bechamel suave

Nido de marisco con bovagante, almejas y un poco de arroz caldoso

Patatas al horno

Pastel de chocolate con frambuesas hecho en casa

Los pasteles del carro hechos en casa

Friandises: onder andere mousse au chocolat en madalenas

Soort van kletskoppen met zonnebloempitten gepresenteerd in een steen

RESTAURANT ELS TINARS
Carretera de Sant Feliu a Girona, km, 7,2
17240 Llagostera, Girona
tel: +34 972 83 06 26 ‎
www.elstinars.com
tinars@tinars.com

6 Comments

  1. Annick augustus 29, 2011 at 17:07

    Ik had de 100% Tomate op de verjaardag van mijn vader. Wat zo grappig is, rijd al jaren langs dit restaurant, maar pas door een tweet van jou werden we er op geattendeerd dat we het moesten uitproberen. Waanzinnig!

    • bijzonder spaans augustus 29, 2011 at 18:07

      Ha een mede liefhebber! Wat ontzettend leuk te horen dat jullie er geweest zijn en genoten hebben:)
      Grappig, heb daar ook een verjaardag van mijn vader gevierd (aantal jaren geleden) waar ik hele fijne herinneringen aan heb.

  2. Ingrid maart 19, 2012 at 13:46

    Wat leuk om dit stukje te lezen, wij zijn hier 2 jaar geleden wezen eten toen we op vaknantie waren in Spanje. De eerste keer voor een lunch we vonden het zo geweldig dat we nog een keer terug zijn gegaan voor het diner. Kan Nederland nog veel van leren van deze prijs/ kwaliteit verhouding en bediening. Top

    • bijzonder spaans maart 19, 2012 at 17:08

      Wat leuk te horen Ingrid:)
      En ben het volkomen eens met je wat betreft dat wij hier in Nederland heel wat kunnen leren van de prijs/kwaliteit verhouding. Voor dit sterrenrestaurant betaal je net zo veel als voor een gemiddeld tot goed restaurant in Nederland.

  3. Marga van den Assem. oktober 17, 2012 at 10:39

    Wat een verrassing. Rijden er al jaren langs,en gisterenavond werkelijk fantastisch gedineerd , bediening en ambiance perfect . Een aanrader.wij komen zeker terug.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »