Restaurant Els Tinars

image_printprintfriendly version

Tijdens mijn vakantie werd ik gefêteerd op een etentje bij Els Tinars in Llagostera, vlak bij Santa Cristina d’Aro.
Marc Gascons-Lloveres is momenteel de jongste chefkok in Spanje die sinds november 2010 een Michelinster heeft. Samen met zijn zus Elena runnen zij dit restaurant wat al 3 generaties lang in het bezit is van de familie.


Het begon met hun grootmoeder die een bakkerij runde in 1918. Samen met haar man openden zij in 1950 restaurant Gavina in San Feliu de Guixols wat later werd uitgebreid met een hotel (hotel Gavina).
In 1978 betrokken de ouders van Elena en Marc het huidige pand waar zij tot een paar jaar terug de scepter zwaaiden. In die tijd kreeg het restaurant een ster, wat hun vader heeft geweigerd, omdat hij liever voor zijn vaste klantenkring wilde koken dan voor de Michelinster jagende restaurant bezoekers.
Een paar jaar geleden heeft hij het stokje overgedragen aan zijn kinderen.

Els Tinars ken ik zelf al ruim 20 jaar, het eten is typisch Catalaans maar in een licht modern jasje gestoken. In de loop der jaren is het interieur veranderd tot een licht en modern restaurant waar het uitermate goed toeven is, je in de watten wordt gelegd en het eten nog steeds geweldig lekker is.
Elke keer als ik daar eet is het een waar culinair feestje. Ook een erg prettig is het feit dat zij, indien gewenst, 1/2 gerechten serveren, mocht je een kleine eter zijn, zoals onlangs twee van mijn tafelgenoten.
Hierbij een kleine foto impressie van een restaurant wat absoluut (!!) de moeite waard is te bezoeken mocht je in de buurt zijn.
Reserveren wel verplicht om geen teleurstelling te voorkomen.

Gazpacho als één van de vele amuses

Cositas para picar: trencadissa de huevos fritos con patatas fritas y jamón de Jabugo

Coca de foie ‘mi cuit’, caramelizado, manzana, vinagre de Módena y un toque de Riesling

Canelones de ‘rostit’ con jugo, rebozuelos y bechamel suave

Nido de marisco con bovagante, almejas y un poco de arroz caldoso

Patatas al horno

Pastel de chocolate con frambuesas hecho en casa

Los pasteles del carro hechos en casa

Friandises: onder andere mousse au chocolat en madalenas

Soort van kletskoppen met zonnebloempitten gepresenteerd in een steen

RESTAURANT ELS TINARS
Carretera de Sant Feliu a Girona, km, 7,2
17240 Llagostera, Girona
tel: +34 972 83 06 26 ‎
www.elstinars.com
tinars@tinars.com

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »