Vieiras a la pimienta rosa

image_printprintfriendly version

Wat een geweldige lekker voorgerecht is dit. Nu moet ik wel toegeven dat het misschien niet iedereen aanspreekt, je moet wel een liefhebber zijn van ietwat rauwe vis. Ik ben er wel een liefhebber van. De Sint-Jacobsschelpen of coquilles worden lichtelijk gegaard in het citroensap samen met de olijfolie. De combinatie in dit recept van de zoetige coquilles met de roze peper en een vleugje anis dulce (een Spaanse anijsdrank) is echt erg lekker. En het ziet er ook nog prachtig uit als je het presenteert.
Ik kreeg de volgende tip om de veiligheid van het eten van dit gerecht te garanderen: koop verse coquilles en vries ze 24 uur bij -20 graden in voordat je ze gaat gebruiken.

Vieiras a la pimienta rosa (voor 4 personen)

12 verse Sint-Jacobsschelpen (coquilles)
2 eetlepels gesneden bieslook
4 eetlepels slagroom
sap van 1 citroen
1 eetlepel anis dulce
2 eetlepels roze peperkorrels
zoutvlokken
olijfolie

Was en droog de Sint-Jacobsschelp noten. Snij deze in hele fijne plakjes en leg ze, elkaar een beetje overlappend, op een groot koud bord of 4 kleine koude bordjes.
Meng 2 eetlepels citroensap met 3 eetlepels olijfolie. Sprenkel dit over de Sint-Jacobschelpen, dek af met wat huishoudfolie en zet 30 minuten weg in de koelkast.
Wrijf de roze peper in een vijzel grof. Meng dit met de slagroom, de anis en 1 eetlepel citroensap door elkaar en zet ook weg in de koelkast.
Haal na 30 minuten de Sint-Jacobsschelpen uit de koelkast, besprenkel met het slagroom mengsel. Strooi wat bieslook en zout over het geheel en serveer.

 

Gezien in Cocina Mia

3 Comments

  1. Gertie september 10, 2011 at 10:00

    En wat past dat mooi bij het prachtige bordje!

  2. Gerard december 21, 2012 at 11:52

    Coquilles vis? Zijn ze geëvolueerd tot vissen?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »