Chuletas de cordero a la parilla con patatas (lamskoteletjes met aardappelen)

Chuletas de cordero a la parilla con patatas. Parilla betekent op de grill, maar je kunt de lamskoteletjes ook gewoon in de koekenpan bakken. De aardappelen worden half gebakken en daarna verder in bouillon gaargekookt. Samen met de gerookte jaranda krijgt dit een extra lekkere smaak. De gerookte jaranda is ook eventueel te vervangen door een beetje gerookte paprikapoeder.

Chuletas de cordero a la parilla con patatas (voor 2 personen)

6 lamskoteletjes
citroensap van halve citroen
5 eetlepels olijfolie
rozemarijnnaaldjes van 1 takje
1 knoflookteen in stukjes gesneden
zout en peper
1 eetlepel olijfolie om in te bakken

voor de aardappelen:
1 grote ui, gehalveerd en gesneden
3 eetlepels olijfolie
half kilo stevige aardappelen, geschild en in plakken van 1/2 cm gesneden
zout en peper
gerookte jaranda, van pitten ontdaan en fijngesneden
125 ml kippen- of kruidenbouillon

Leg de lamskoteletjes in een diepe schaal. Meng citroen, olijfolie, rozemarijn, knoflook en wat zout en peper door elkaar en giet over het vlees en laat een paar uur marineren. Zet weg in de koelkast en keer af en toe om.
Bak voor de aardappelen de ui in een grote en hoge koekenpan op een zacht vuur in wat olijfolie. Roer af en toe om tot de ui zacht is maar niet bruin (ongeveer 4 a 5 minuten). Voeg hieraan de aardappelen en gerookte jaranda toe en laat op een zacht tot middelmatig vuur 10 minuten af en toe al omscheppend bakken tot de aardappelen lichtelijk bruin zijn. Breng op smaak met peper en een beetje zout (de bouillon bevat ook al zout).
Giet de bouillon erover en sluit af met een deksel en laat 15 minuten zachtjes koken tot de bouillon geabsorbeerd is en de aardappels gaar. Eventueel wat extra vocht toevoegen.


Haal de lamskotelletjes uit de marinade (liefst een uur ervoor zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen).
Bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant in wat olijfolie, breng op smaak met eventueel nog wat peper en zout en serveer samen met de aardappelen.