Agua de Valencia

In een weekend dat we nog volop konden genieten van de Spaanse temperaturen hier in Nederland heb ik Agua de Valencia gemaakt als aperitief. Dit drankje, een combinatie van cava of champagne met gin, vodka en sinaasappelen, is erg feestelijk en hoeft niet perse gedronken te worden als het buiten heel warm is. Serveer Agua de Valencia ijskoud en schenk in wijde champagneglazen.

Agua de Valencia

700 ml cava semi seco (geen brut)
200 ml vers geperst sinaasappelsap
100 ml gin
100 ml vodka
suiker

Pers de sinaasappelen uit tot je 200 ml sap hebt. Doe dit met de overige ingrediënten in een kan, voeg hier naar smaak suiker toe. Roer lichtelijk zodat de suiker oplost en zet weg in de koelkast.
Serveer de drank ijskoud.

 

3 Comments

  1. Anne oktober 19, 2011 at 16:44

    Zo hartstikke lekker. Iedere dag graag. Mag ook bij het ontbijt, toch?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »