Patatas rellenas de carne picada (gevulde aardappelen met gehakt)

Dit is een gerecht wat ik als kind heel vaak gegeten heb en daarna nooit meer gezien of gegeten heb tot ik het tegen kwam in een tijdschrift. Gevulde aardappelen met gehakt.

Patatas rellenas de carne picada (voor 4 personen)

12 kleine aardappelen, min of meer even groot
200 gram gehakt
50 gram ontbijtspek, heel fijn gesneden
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 ui, fijngesneden
1 knoflookteen, in fijne plakjes
2 blikken tomatenblokjes op sap, uitgelekt
100 ml witte wijn
1 liter tuinkruidenbouillon
zout en peper
olijfolie

Maak de sofrito door de ui en knoflook zachtjes in wat olijfolie te bakken tot deze zacht zijn. Voeg hier de uitgelekte tomatenblokjes toe en laat alles op zacht vuur ongeveer 30-50 minuten bakken tot de tomaten een soort van jam zijn geworden.

Boor met behulp van een appelboor een gat in de aardappelen. Schil ze geef ze de vorm van een tonnetje en leg ze in water.
Meng het gehakt met het ontbijtspek, de peterselie en 2 eetlepels van de sofrito en breng op smaak met wat peper en zout.

Vul de aardappelen met het gehaktmengsel en maak van het overgebleven gehakt kleine balletjes. Leg de aardappelen en de gehaktballetjes in een diepe pan waar ze net in passen en schenk hierbij de witte wijn en de overgebleven sofrito. Roer alles voorzichtig om. Schenk nu zoveel bouillon erbij dat de aardappelen net onder staan.
Laat aan de kook komen, zet het vuur laag en laat alles koken tot de aardappelen gaar zijn. Draai de aardappelen halverwege om. Serveer de aardappelen en gehaktballetjes met wat van het kookvocht als saus.
Mocht je teveel aan vocht overhouden, haal de aardappelen eruit, dek af met aluminiumfolie zodat ze warm blijven en kook het vocht wat in.

Gezien in: Cocina Mia

4 Comments

  1. mariella januari 12, 2012 at 16:19

    ziet er weer prachtig (en lekkerrrr) uit!

  2. Es januari 14, 2012 at 15:43

    Ik heb werkelijk nog nooit gehoord van gevulde aardappelen, maar ben er gelijk weg van! Wat een leuke variatie.
    *zet op To Do lijst*

    • bijzonder spaans januari 14, 2012 at 16:31

      Gevulde uien, courgettes, tomaten en paprika zijn bekender. Ik kan me niet goed meer herinneren waar ik gevulde aardappelen at als kind. Neem aan in Spanje. Of misschien is het wel Portugees van origine want daar woonde mijn tante destijds en daar brachten wij de kerstvakanties door. Zal mijn moeder eens vragen of zij het nog weet.
      Leuk dat je het op je To Do lijst hebt gezet:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »