Solomillo de cerdo en salsa de Pedro Ximenez

Dit gerecht zou ik zelf nooit zo snel gemaakt hebben, maar ik werd nieuwsgierig doordat er gebruik gemaakt werd van een Pedro Ximenez (PX) wijn. Dit is een zoete wijn gemaakt van de Pedro Ximenez druif. De combinatie van de rozijnen, amandelen en de zoete wijn vond ik geweldig!

Solomillo de cerdo en salsa de PX (voor 4 personen)

500 gram varkenshaas
1-2 eetlepels olijfolie
1 uitje, gesnipperd
1 knoflookteen, fijngesneden
2 eetlepels crème fraîche
75 gram rozijnen
75 gram blanke rauwe amandelen
250 ml PX wijn
zout en peper

Snij de varkenshaasjes in plakken van ongeveer 2 cm dik en bestrooi met peper en zout.
Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het vlees kort aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en hou ze apart.
Bak in dezelfde olijfolie de ui op een middelmatig vuur tot deze goudbruin en zacht is. Voeg hieraan de knoflook toe en zodra deze begint te ruiken giet je de wijn erbij samen met de amandelen en rozijnen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus aan de kook komen, draai het vuur laag en kook de saus 15 minuten een beetje in. Roer de crème fraîche erdoor.
Leg het vlees terug in de pan en warm alles nog 5 minuten door.
Serveer met wat aardappelpuree.

Bron: The Spanish Kitchen – Clarissa Hyman

 

 

2 Comments

  1. Daniel september 29, 2012 at 23:01

    Ik heb dit gerecht vanavond gemaakt. Ik heb nog wat wortelen eerst flink lang laten koken tot ze zacht waren en die toegevoegd tegelijk met de rozijnen. Bedankt voor dit heerlijke recept!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »