Foodswap by Es Factory (1)

Es van de blog Es’ Factory heeft 52 doelen en 1 daarvan is het organiseren van een foodswap. Een swap waarbij iedereen die meedeed een pakket moest maken en ontvangen met (deels) zelfgemaakte producten.

Wat een ontiegelijk leuk idee! Naast het improvistatiediner op twitter, georganiseerd door @MaartenvCaulil, is dit mijn nieuwe favoriet. Totaal gaven 15 mensen gehoor las ik op Es haar blog en ik was er één van, en heus…. na een mail van Es dacht ik dat ik Robin van de blog www. Aziatische-Ingrediënten.nl als swapmaatje kreeg, want haar moest ik mijn pakket toesturen. Niet dus, want die slimme Es had er een carrousel van gemaakt, waardoor ik ineens het spoor bijster was en het afwachten was van wie ik een pakket kreeg.  Niet alleen leuk deze foodswap maar ook heel spannend zo!

Als voorpret heb ik wel lopen nadenken over wat ik zou maken. Voor het gedroogde item was ik er al snel uit, dat werd de gedroogde knoflook die ik laatst op de blog plaatste. En ook voor het kruidenmengsel was het makkelijk. Het enige waar ik giga veel moeite mee had was met een grappig snoepje of iets zoets en het zelfgebakken product, want ik ben helaas niet echt een zoetekauw. Hmmm…… dat werd lastig, zeker omdat ik het deze week nog moest verzinnen aangezien ik het voor het laatst bewaard had. De rest had ik al. Ook de fijne terrine van 3 kleuren paprika op olie met knoflook, tijm en laurier.

Wat in mij opkwam qua zoet was bederfelijk, wat niet zo handig is als je het moet versturen. De lemoncurd die ik laatst maakte was geweldig maar tsja……. die heeft een koelkast nodig.
Nu had ik toevallig net aardbeiensuiker gemaakt vorig weekend (die ik gisteren op de blog plaatste) voor over een fijn rabarbertoetje, wat ontzettend in de smaak viel bij familie en vrienden.

Dat was er 1tje, nu het nog zelfgebakken product.
Door tijdgebrek werden dat uiteindelijk toch maar de oude vertrouwde panellets (tot grote vreugde van mijn dochter).

Hierbij wat ik in mijn pakket voor Robin stopte:
Een leuke keukengadget (gekocht, niet duurder dan 7,50 Euro): een keukenschaar met 5 bladen voor het knippen van oa kruiden die ik meenam uit Spanje
Een zelf gebakken product (koekjes, brood, crackers, cake etc): panellets
Een kruidenmengsel (voor gehakt, shoarma, salade etc): kruidenmengsel voor kip met rozemarijn, tijm, oregano, gerookte paprikapoeder, citroenrasp, gedroogde knoflook en nootmuskaat
Je favoriete recept uitgeprint of handgeschreven: (dat was lastig ik heb er zoveel, toch maar wat Spaans) aardappelen met gerookte jaranda
Iets dat gedroogd is (kruiden, tomaten, groente, fruit, doe eens gek en bedenk iets!): gedroogde knoflook
Een grappig snoepje of ander zoets: aardbeiensuiker
Een product naar keuze, zelf gemaakt of zelf gekocht: zelfgemaakte terrine van 3 kleuren paprika op olie met knoflook, tijm en laurier

Gisteren heb ik het pakket op de post gedaan en had geen idee van wie ik een pakket zou ontvangen. Ondertussen heb ik die binnen, maar daar blog ik een andere moment over…… (eerst ervan genieten). Wordt vervolgt dus………………

Weten wat de anderen in hun foodswap pakket deden en naar wie ze het verstuurden? Ik zeer zeker wel, dus…..hou de blog van Es’ Factory de komende dagen in de gaten als je net zo nieuwsgierig bent als ik.

 

 

10 Comments

 1. Els maart 31, 2012 at 15:26

  Leuke post! Jij hebt ook goed je best gedaan zie ik :) Was top deze foodswap!

 2. Robin maart 31, 2012 at 20:39

  Ik denk dat ik de beste deal had! Echt een supermooi pakket.
  En de oude vertrouwde panellets waren voor mij helemaal nieuw. Ik had ze wel eens voorbij zien komen, maar dacht altijd “ja, nee, niet echt iets voor mij”. Maar dat was fout gedacht. Ze zijn superlekker en ik ga ze zeker ook zelf eens maken.

  Maar euh, didi, dat is toch niet jouw handschrift? Dat is toch zeker wel een of ander font he?

  • bijzonder spaans maart 31, 2012 at 21:49

   Wat een geweldig mooi compliment…. Ga er helemaal van blozen. Dank je wel en zo leuk te horen dat je de panellets ook een keertje gaat maken:)

   En uhhh ja, het is echt mijn handschrift, hoop dat ie beetje te lezen is!

 3. Robin maart 31, 2012 at 22:19

  Ja, prima te lezen! Ik moest echt heeeeel goed kijken om te ontdekken dat het inderdaad geen print is. Wow, echt mooi!

  • bijzonder spaans april 1, 2012 at 12:34

   Haha Robin, nou krijg soms wel eens commentaar dat de v,r en t op elkaar lijken en het moeilijk lezen is. Maar dank;)

   Wat lief van je Es:) Jij bedankt voor de organisatie ervan! Neem aan dat dat ook een hele klus geweest is. En hoop echt dat je de foodswap nog een keer gaat organiseren;)

 4. Es april 1, 2012 at 08:44

  Wat een leuke post! En wat een mooi pakket heb je opgestuurd!
  Bij deze wil ik je dan ook hartelijk bedanken voor je inzet enthousiasme en tijd die deze foodswap tot een succes heeft gemaakt!
  X

 5. Edith april 1, 2012 at 19:02

  Wow, en jij hebt ook een mooi pakket gemaakt. Ben benieuwd naar jouw blogje over het pakket dat jij ontvangen hebt.. 😉

 6. Pingback: Bijzonder Spaans » Blog Archive » Panecillos con chorizo y tomillo

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »