Ensalada de apio nabo con pimienta rosa (knolselderij salade met roze peper)

En salade die mijn moeder altijd maakte (en nog steeds) en ik met regelmaat serveer als er knolselderij te krijgen is. Hij wordt lekkerder als je hem een dag van te voren maakt zodat de smaak goed intrekt.

Ensalada de apio nabo con pimienta rosa

1 knolselderij
2 flinke eetlepels mayonaise
1 flinke eetlepel grove mosterd
1 flinke eetlepel dijon mosterd
2 eetlepels crème fraîche of dikke yoghurt
roze peperkorrels

Meng in een grote slakom de mayonaise, mosterd en crème fraîche of yoghurt tot een gladde saus.
Snij de knolselderij door de helft, haal de schil eraf en snij hem in plakken van ongeveer een 1/2 cm en daarna in julienne (dunne reepjes).
Voeg de knolselderij aan het mosterdmengsel toe en roer alles goed om zodat de alle reepjes goed bedekt is met de saus.
Mocht het te droog worden, voeg dan wat extra mayonaise, crème fraîche of yoghurt naar keuze toe.
Dek af met huishoudfolie en laat in de koelkast staan tot gebruik.
Bestrooi als je de salade gaat serveren met wat roze peperkorrels naar smaak.