Esparagos y trigueros con vinagreta (witte en groene asperges)

Het is aspergetijd! Ja heerlijk! Zeker op de klassieke manier daar kun je mij voor wakker maken.
Hmmmm lekkere asperges, met wat mooi gekookte ham, nieuwe aardappeltjes, wat stukjes halfzacht (vind ik het lekkerste) gekookt ei en sperziebonen met gesmolten boter erover. En al dan niet mayonaise voor de liefhebber die niet zo dol is gesmolten boter. Zo ken en eet ik het al jaren.
En dan wil je volop van het aspergeseizoen genieten en eet je teveel van deze combinatie dat je op een gegeven moment denkt …… mwha…. nu eens iets anders.
Dus hier een receptje voor een andere versie van asperges, wel nog met de nieuwe aardappeltjes maar dan net even iets anders en ook erg lekker.

Esparagos y trigueros con vinagreta (voor 4 personen)

12 witte asperges
12 groene asperges
100 gram nieuwe aardappeltjes

voor de vinaigrette:
3 eetlepels olijfolie extra virgen
1 eetlepel ciderazijn
citroenrasp
roze pepers
zout/peper
peterselie

Schil de witte asperges en snij de onderkant eraf. Kook in voldoende water met wat zout en een beetje suiker 2 minuten. Haal van het vuur leg de deksel op de pan en laat de asperges 10 minuten in het water liggen. Haal ze met een schuimspaan eruit en laat afkoelen.
Grill de groene asperges kort op een bakplaat of pan met wat olijfolie. Laat deze ook afkoelen.
Schil de nieuwe aardappelen en kook ze in voldoende water (eventueel met wat zout) tot ze gaar zijn. Laat afkoelen en snij ze in in dunne plakken.
Meng olijfolie met de ciderazijn, de citroenrasp, roze pepers en breng op smaak met peper en zout.
Leg de asperges op een mooie schaal en daar omheen de plakjes aardappel. Besprenkel met de vinaigrette en garneer met wat peterselie.


Naar een recept uit Cocina Mia