Sopa de pan con ajo y tomillo (soep met brood, knoflook en tijm)

Opnieuw een soepje en wel een super eenvoudige. En daarnaast ook goedkoop.
De soep bestaat uit een groentebouillon (al dan niet zelfgemaakt), stokbrood in wat olijfolie gebakken, beetje tijm, wat knoflook en een beetje pimentón (gerookte paprikapoeder).
Het stokbroodje op de foto is er eentje met zwarte olijven wat er erg lekker bij was.

Sopa de pan con ajo y tomillo (voor 4 personen)

1 liter groentebouillon
3 knoflooktenen, waarvan 2 gepeld en in flinterdunne plakjes gesneden
4 takjes tijm, blaadjes afgeritst en fijngehakt
1 takje peterselie
4 eetlepels olijfolie extra virgen
1 theelepel pimentón dulce of gewone paprikapoeder
1 lekker stokbroodje, waar 12 plakjes van 1 cm doorsnede afgesneden
zout en peper

Pel 2 knoflooktenen en snij ze in flinterdunne plakjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook op een zacht tot middelmatig vuur lichtbruin. Voeg hier de pimentón, de tijm en de bouillon aan toe en laat aan de kook komen. Breng op smaak met peper en zout en laat op zacht vuur 10 minuten koken.
Snij ondertussen het stokbrood in plakken. Giet wat olijfolie in een kommetje en besmeer het brood met olijfolie. Bak de broodjes in een koekenpan aan beide kanten goudbruin. Snij 2 knoflooktenen doormidden en wrijf hiermee beide kanten van de stokbroodplakjes in.
Verdeel de soep over 4 kommen, leg er 3 plakjes geroosterd brood in en bestrooi de soep met wat peterselie. Serveer met het rest van het stokbrood.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »