Chorizo saucijzenbroodjes

Na het maken van de gewone saucijzenbroodjes, wilde ik er een Spaanse twist aan geven en leek het me erg lekker om er chorizo als worst in te doen. Ik kwam deze kleine verse chorizoworstjes bij de groothandel tegen en heb daarmee  saucijzenbroodjes gemaakt en serveerde ze op de verjaardag van mijn dochter. Gevolg: ze waren in een mum van tijd op en er werd om meer gevraagd;)

Chorizo saucijzenbroodjes (voor 18 broodjes)

18 kleine chorizoworstjes
1 pak vers bladerdeeg aan één stuk
1 geklutst ei

Verwarm de oven op 220 graden.
Snij de chorizoworstjes als ze groot zijn in stukjes van ongeveer 5 cm.
Rol het bladerdeeg uit en snij in repen van ongeveer 6 x 12 cm of net zo breed als een stukje worst.
Leg hier een stukje worst op. Kwast de onderkant van het rechthoekje in met wat geklutst ei en rol het bladerdeeg om het worstje heen.
Leg de broodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een vork wat gaatjes in aan de bovenkant. Kwast geklutst ei over de broodjes en schuif de bakplaat 15 tot 20 minuten in de oven.

Ook heb ik ze met merguez worstjes gemaakt en die waren eveneens erg lekker!