Mantequilla con flores de tomillo y cebollino (bloemenboter met tijm en bieslook)

image_printprintfriendly version

Opnieuw een fijne bloemenboter die ik maakte een tijdje geleden tijdens een BBQ. De bloemen vond ik in de tuin. Een heerlijke boter als begeleiding van een stukje vlees of vis. En je hoeft er niet voor te BBQ-en. Probeer maar.

Mantequilla con flores de tomillo y cebollino

250 gram roomboter
handjevol bieslookbloemen
tijmbloemetjes (naar smaak)
citroenrasp van 1 citroen
peper
zout

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Meng in een kom de bieslook- en tijmbloemen samen met de citroenrasp met de boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet weg in de koelkast of doe de boter op wat huishoudfolie. Maak er een rol van en wikkel wat extra plasticfolie erom heen. Laat opstijven in de koelkast en snij in plakken voor gebruik.

 

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »