Cazuela de verduras del tiempo

Een echt voorjaars/zomers gerecht. Met smakelijke verse doperwtjes, witte asperges, venkel en tuinbonen, al dan niet dubbel gedopt.

Cazuela de verduras del tiempo (voor 4 personen)

200 gram tuinbonen
200 gram verse doperwten
4 witte asperges
1 venkelknol
100 ml olijfolie
rasp en sap van 1 citroen
bieslook
peterselie
zout en peper

Dop de tuinbonen en de doperwten. Breng water aan de kook en blancheer de tuinbonen 2 minuten, haal uit het water met een schuimspaan en laat ze onder koud stromend water koud worden. Hierdoor blijven ze mooi groen.
Kook de doperwten 5 minuten in hetzelfde water, laat ze eveneens onder koud stromend water afkoelen.
Snij de venkel in dunne plakken en kook eveneens 5 minuten, haal uit het water en ook afkoelen onder koud stromend water.
Schil de asperges, snij de harde onderkant eraf en kook deze in een aparte pan 2 minuten in water waar wat zout en suiker aan toegevoegd is. Draai het vuur uit en laat ze 10 minuten rusten in het kookwater zodat ze na kunnen garen. Haal met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen en uitlekken.
Leg de uitgelekte groenten in een grote schaal.
Rasp de citroen. Maak een vinaigrette van de olijfolie, sap en rasp van 1 citroen en breng op smaak met peper en zout. Voeg hier de bieslook en peterselie aan toe en meng goed.
Besprenkel de groenten met de vinaigrette.

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »