Manzanas al tomillo (appelen met tijm)

Appeltjes uit de oven maar dan net even anders. Met boter en met tijm.

Manzanas al tomillo (voor 4 personen)

4 appelen
sap van 1/2 citroen
4 takjes tijm
2 eetlepels rietsuiker
kaneel

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Was de tijm en haal de blaadjes eraf, meng met de zachte boter. Laat een uurtje op kamertempartuur staan zodat de smaak van de tijm er goed intrekt.
Schil en snij de appelen in parten en haal het klokhuis eruit.
Verwarm de oven op 180 graden.
Neem 4 ruime stukken bakpapier en leg op elk stuk de partjes van 1 appel. Verdeel de boter over de 4 appelen, hier en daar een klontje boter. Bestrooi met de rietsuiker en besprenkel met citroensap.
Vouw er pakketjes van door de uiteinden om te vouwen en de zijkanten daarna naar binnen.


Leg de pakketjes in de voorverwarmde oven en bak deze 20 minuten.
Bestrooi de appelen met een beetje kaneel en eventueel nog met wat tijmblaadjes.

 

 

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »