Higos con rúcula y jamón (vijgen met rucola en ham)

Er zijn momenteel volop verse vijgen te krijgen. Heerlijk, ik ben er dol op en mis dan echt Spanje waar vijgen stukken goedkoper zijn dan hier. In Nederland worden ze per stuk verkocht en in Spanje betaal je op de markt maar een paar euro voor een kilo.
Toch maar volgend jaar weer een vijgenboom planten in mijn vernieuwde geveltuin:)
Hierbij een receptje voor een voorgerechtje of tapa met verse vijgen omwikkeld in ham.

Higos con rúcula y jamón (voor 16 stuks)

4 rijpe verse vijgen
100 gram serrano ham of parmaham
handje vol rucola
3 eetlepels olijfolie extra virgen
1 eetlepel sherryazijn
zwarte peper

Was de vijgen en snij ze in vieren. Leg op een strook ham wat rucolablaadjes en daarboven een kwart vijg. Wikkel de ham om de vijg en leg deze op een mooi presentatiebord. Herhaal met alle overige vijgen parten.
Maak een vinaigrette met de olijfolie, sherryazijn en peper. Gebruik geen zout aangezien de ham al zout genoeg is. Besprenkel de vinaigrette over de vijgen met ham en serveer.