Arroz con setas y cerveza (rijst met paddenstoelen en bier)

image_printprintfriendly version

Een rijstschotel met paddenstoelen en Belgisch bier.
Hoe blij was ik toen ik laatst op de boerenmarkt op zaterdag Niscalos (melkzwammen) tegenkwam, die een traktatie in Spanje zijn en je hier in Nederland niet echt tegenkomt. Dus mijn vreugde was groot en heb ik ze meteen meegenomen om samen met heerlijke cantharellen onderstaand recept uit te proberen. Het is eigenlijk een Italiaanse risotto en de combinatie met het bier geeft net een fijn bittertje aan het gerecht. Erg lekker.

Arroz con setas y cerveza (voor 2 personen)

200 gram rondkorrelige rijst
1 grote ui, fijn gesnipperd
200 gram gemengde paddenstoelen
1 flesje Afflingen dubbel (te koop bij slijter)
500 ml tuinkruidenbouillon
75 gram parmezaanse kaas of manchego, geraspt
5-10 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
1 eetlepel roomboter
crème fraîche (optioneel)
olijfolie extra virgen
peper en zout

Maal met behulp van een koffiemolen de gedroogde eekhoorntjesbrood tot poeder.
Spoel de paddenstoelen af en dep droog met een theedoek en scheur ze in stukken. Bak in wat roomboter de paddenstoelen tot ze al hun vocht hebben afgegeven en zet apart.
Verwarm de bouillon en laat op een zacht vuur staan.
Verhit wat olijfolie in een pan en smoor hierin de ui tot deze glazig en zacht is. Zet het vuur hoger en voeg de rijst en 2 eetlepels van het gemalen eekhoorntjesbrood toe en roer alles goed om. Voeg hieraan de paddenstoelen en schenk het flesje bier erbij. Laat al roerend het vocht verdampen.
Schenk nu een beetje bouillon aan de rijst en blijf roeren totdat de rijst het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit onder voortdurend roeren tot de rijst bijna gaar is (ongeveer 15 tot 18 minuten). Bestrooi met de kaas en roer alles goed door en voeg eventueel 2 eetlepels crème fraîche toe.

Gezien in Cocina Mia

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »