Rollitos de lenguado en salsa de alcaparras (tongfilets in kappertjessaus)

image_printprintfriendly version

Rolletjes tongfilet in een kappertjessaus. En fijn feestelijk visgerechtje waar je alleen maar sla en brood bij hoeft te eten mocht je het licht willen houden. Dit heerlijk receptje kan dienen als hoofdgerecht of voorgerecht.

Rollitos de lenguado en salsa de alcaparras (voor 2 personen)

4 tongfilets
150 gram haricots verts
1/2 glas witte wijn
100 gram roomboter
2 eieren, waarvan alleen het eigeel
sap van een halve citroen
1 eetlepel maizena
50 ml slagroom
2 eetlepels kappertjes
rode peperkorrels
zwarte peper
zout

Kook de haricots verts beetgaar in water met wat zout. Spoel ze onder de koude kraan af en zet apart.
Spoel de kappertjes om met water en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Snij eventueel fijn (optioneel).
Laat 25 gram roomboter smelten in een pannetje en roer hier de maizena door. Schenk de witte wijn erbij en 2 eetlepels water. Breng al roerend op een laag vuur aan de kook. Haal van het vuur, meng de eidooiers één voor één erdoor en voeg de rest van de roomboter eraan toe. Roer tot de boter is gesmolten en schenk al roerend het citroensap erdoor. Breng op smaak met wat zout en schenk de slagroom samen met de kappertjes en de rode peperkorrel erbij. Roer de saus goed door.
Verdeel de saus over twee ovenvaste schaaltjes. Verwarm de oven op 180 graden.
Bestrooi de tongfilets met peper en zout. Leg enige harcots verts op één van de uiteinden van een filet en rol de filet om de haricots verts heen. Herhaal met de andere filets en leg 2 filet rolletjes naast elkaar in de saus in elk bakje.
Schuif de schaaltjes in de oven en bak ze 15 minuten gaar.

9 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »