Tarteletas de cebolla y queso de cabra (taartjes met ui en geitenkaas)

Een vegetarisch voorgerechtje als je een keer geen zin hebt in vlees. Lekker ook om ze heel klein te maken waardoor je ze als tapa kunt serveren bij een glaasje wijn.

Tarteletas de cebolla y queso de cabra (voor 4 personen)

150 gram zachte geitenkaas
4 rode uien
140 gram roomboter
1 ei
250 gram bloem
1 eetlepel balsamico azijn
blaadjes van 3 takjes tijm

Meng 220 gram meel met 110 gram roomboter, 1 ei en een snuf zout in een mengkom tot een compacte massa. Vorm er een bal van en wikkel in plasticfolie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Vet de taartvormpjes en en bestrooi ze met bloem.
Verdeel het deeg in 6 ballen en rol uit op een met bloem bestoven werkblad uit tot ronde lappen die iets groter zijn dan je taartvormpjes. Bekleed de taartvormpjes met het deeg, haal het overtollige deeg weg en prik ze met een vork in. Zet 20 minuten weg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de taartjes 20 minuten in de oven en zet ze apart.
Haal de schil van de uien en snij ze doormidden en daarna in hele dunne ringen. Smoor ze samen met de tijmblaadjes 15 minuten in de overgebleven roomboter. Roer af en toe alles om. Schenk de balsamico azijn over de uien en roer alles goed om en haal de pan van het vuur.
Verdeel de uien over de taartjes. Snij plakken van de geitenkaas en leg op ieder taartje een plak. Schuif weer voor 15 minuten in de oven.
Garneer met wat tijmblaadjes.