Ensalada de otoño (herfstsalade)

Een fijne salade met wilde spinazie, bramen, bacon en geitenkaas en pistachenootjes.

Ensalada de otoño

150 gram wilde spinazie
50 gram bacon
geitenkaas
bakje rijpe bramen
50 gram pistachenootjes
2 eetlepels balsamico azijn
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel sojasaus
1 theelepel Dijon mosterd
1/2 theelepel suiker
zout

Bak de bacon in wat olijfolie knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Hak de pistachenootjes grof.
Klop voor de vinaigrette de balsamico, olijfolie, sojasaus, mosterd en suiker goed door elkaar en breng op smaak met wat zout (niet teveel, de bacon kan zout zijn).
Was en droog de wilde spinazie en scheur de bladeren in stukken en leg deze in een mooie presenteerschaal. Bestrooi de salade met de bramen, de geitenkaas, de bacon en de pistachenootjes en schenk de vinaigrette erover.