Chili con carne de chorizo y pimentón de la Vera

Het weer leent zich echt voor lekkere stoofpotten en bonenschotels.
Bijvoorbeeld dit recept van chili con carne, van origine een Zuid-Amerikaans gerecht maar dan met een Spaanse twist, met chorizo en pimentón de la Vera (gerookte paprikapoeder). Een lekker pittig gerecht. Je kunt het afzwakken door pimentón dulce, de zoete variant, te gebruiken en wat minder cayennepeper.

Chili con carne de chorizo y pimentón de la Vera (voor 4 personen)

200 gram gehakt
200 gram chorizo
2 grote potten bruine bonen (uitgelekt 900 gram)
2 rode paprika’s
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijngesneden
klein blikje tomatenpuree
eetlepel oregano
1 theelepel pimentón de la Vera picante
1/4 theelepel cayennepeper
suiker
scheutje sherryazijn
1/2 liter groentebouillon
olijfolie

Verhit wat olijfolie in een pan en smoor de ui hierin goudbruin, bak de knoflook mee en als deze begint te ruiken bak je het gehakt door de ui en knoflook rul. Doe de chorizo blokjes en de pimentón erbij en bak 2 minuten mee tot de chorizo het vet een beetje loslaat.
Voeg de paprika toe en schep 2 minuten al roerend om, bestrooi met de cayennepeper, oregano en roer de inhoud van het blikje tomatenpuree, de suiker en de sherryazijn erdoor. Schenk de bouillon erbij zodat alles net onderstaat en laat aan de kook komen.
Spoel ondertussen de bonen af onder koud water tot deze niet meer schuimen en toer deze door het gehakt/chorizo mengsel. Laat met een deksel op de pan nog 10 minuten goed doorwarmen. Bestrooi voor het serveren met wat peterselie.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »