Crema de berros (waterkerssoep)

Niet alleen met waterkers maar ook met veldsla, prei en aardappelen. De peperachtige smaak van de waterkers vind ik heerlijk. Mocht je er geen liefhebber van zijn kun je het altijd een beetje afzwakken door toevoeging van wat room aan de soep op het einde.

crema de berros

Crema de berros (voor 4 personen)

150 gram waterkers
150 gram veldsla
1 prei, het witte gedeelte in ringen gesneden
200 gram aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
500-750 ml groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
1 takje tijm
1/2 theelepel pimentón dulce
peper en zout

crema de berros

Was de waterkers en de veldsla (hou wat plukjes apart voor de garnering) en snij fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en smoor daarin 5 minuten de prei en de aardappelen. Voeg waterkers en veldsla toe en meng. Schenk een half liter bouillon erbij, leg de tijm erbij en breng op smaak met peper en zout.
Laat aan de kook komen en kook 20 minuten op middelmatig vuur. Haal van het vuur, vis de tijm eruit en pureer met een staafmixer. Verdun eventueel met wat bouillon als je de soep te dik vindt.
Garneer met wat veldsla en bestrooi met wat pimentón.

crema de berros