Naranjas al vino tinto (sinaasappelen met rode wijn)

Nog een receptje met bloedsinaasappelen omdat ik ze zo lekker vind en het seizoen bijna ten einde is. Plus ze fotograferen ook zo mooi;) Opnieuw een recept van José Andres, dit keer uit een ander boek van hem: Tapas, a taste of Spain in America.

naranjas al vino tinto

Naranjas al vino tinto (voor 4 personen)

4 (bloed)sinaasappelen
500 ml goede Spaanse wijn zoals eentje uit Navarra of een Ribera de Duero
125 gram suiker
rasp van 1 citroen
rasp van 1 sinaasappel
2 kruidnagel
1 theelepel jeneverbes
1 kaneelstokje
3 steranijs
takjes munt

naranjas al vino tinto

Breng de wijn met de suiker, de citroenrasp, de sinaasappelrasp, kruidnagel, jeneverbessen, kaneelstokje en de steranijs aam de kook en laat op een middelhoog vuur inkoken tot er een derde van overblijft. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

naranjas al vino tinto
Zeef de wijn waarbij je het vocht opvangt en laat de wijn afkoelen. Zet weg in de koelkast en laat door en door koud worden. Het moet een siroop zijn, mocht hij te waterig zijn, kook dan nog een paar minuten in. Is hij te dik, verdun hem dan met wat water tot je de gewenste dikte hebt.
Snij de boven en de onderkant van de sinaasappel. Snij met een scherp mes van boven naar beneden de schil eraf. Zorg dat je al het witte van de schil wegsnijd want die is bitter. Snij nu de partjes sinaasappel los door met je mes langs de vliesjes te snijden. Verdeel de partjes over 4 bordjes of bakjes.naranjas al vino tinto
Lepel de siroop over de sinaasappelen en bestrooi met wat fijngesneden munt. Serveer eventueel met wat roomijs.

 

2 Comments

  1. Berthy (@prinsskin) augustus 11, 2014 at 10:59

    Kun je hiervoor ook mineola’s gebruiken?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »