Tarta de remolacha, queso de cabra y avellanas (bietentaartje met geitenkaas en hazelnoten)

Een heerlijk taartje met bieten, geitenkaas en geroosterde hazelnoten. Warm of koud te eten als voorgerecht (voor 4 personen) of als hoofdgerecht (voor 2 personen). Ik heb in dit recept 2 soorten biet gebruikt. De normale rode biet en daarnaast ook een gele biet.

Tarta de remolacha, queso de cabra y avellanas

Tarta de remolacha, queso de cabra y avellanas (voor 4 personen)

1 rol bladerdeeg (in supermarkt verkrijgbaar)
3 rode uien, in dunne ringen gesneden
1 eetlepel balsamico azijn
1 knoflookteen, fijngesneden
350 gram gekookte bieten
250 gram geitenkaas
eigeel van 1 ei
olijfolie
2 takjes rozemarijn
peper en zout
handjevol hazelnoten

Tarta de remolacha, queso de cabra y avellanas

Verhit  2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel roomboter in een koekenpan en smoor hierin 5 minuten de ui samen met de knoflook. Voeg hieraan de balsamico azijn met 3 eetlepels water en bestrooi met peper en zout en leg de takjes rozemarijn erbij. Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten smoren. Voeg eventueel wat extra water toe als het te droog wordt.
Verwarm de oven op 190 graden.
Rol het bladerdeeg uit en snij er een vierkant van ongeveer 25 x 25 cm uit. Snij van het overgebleven deeg repen van ongeveer 1,5 tot 2 cm en leg deze op de buitenste randen zodat er een opstaande rand ontstaat.

Tarta de remolacha, queso de cabra y avellanas

Prik wat gaatjes in het deeg en bestrijk de opstaande randen met eigeel. Schuif 10 minuten in de oven.
Snij de gekookte bieten en de geitenkaas in blokjes. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak in kleine stukjes.
Haal het bladerdeeg uit de oven en verhoog de temperatuur naar 210 graden. Verdeel de ui over de bodem, bestrooi met de blokjes biet en blokjes geitenkaas en bak 15 minuten in de oven. Bestrooi het taartje 3 minuten voor het einde van de baktijd met de geroosterde hazelnoten.

Tarta de remolacha, queso de cabra y avellanas

Afgeleid van een recept uit Cocina Mia

 

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »