Ensalada de tomates con perejil (tomatensalade met peterselie)

Wat was het heerlijk om weer lekkere tomaten te eten tijdens mijn vakantie vorige week in Spanje. Tomaten die ook echt naar tomaten smaken! Ik persoonlijk vind de smaak van de Nederlandse tomaten toch wel waterig. Daarom maak ik ook erg graag een fijne tomatensalade als ik in Spanje ben met de groen/rode vleestomaten die je daar bijna overal kunt vinden. Een super simpele salade met wat rode ui, peterselie en een dressing van olie en azijn. Makkelijker kan niet. De zomer op je bord:)

ensalada de tomates con perejil

Ensalada de tomates con perejil (voor 4 personen)

4 rijpe vleestomaten
1 rode ui, in fijne ringen gesneden
handjevol peterselie, fijngesneden
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels moscatel- of sherryazijn
peper en zout

ensalada de tomates con perejil

Was en droog de tomaten en snij ze in dunne plakken. Leg ze in een schaal en bestrooi met wat zout. Laat 10 minuten staan. Het vocht van de tomaten laat door het zout wat los en mengt zich met je dressing.
Verdeel de ui ringen over de tomaten. Maak de dressing door de olijfolie en azijn door elkaar te kloppen. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de tomaten en bestrooi met de peterselie.

ensalada de tomates con perejil