Foodswap Hou vast dat vakantiegevoel

Afgelopen weekend vond alweer de 8ste foodswap van Es plaats. Ik doe daar, als de tijd het toelaat, altijd ontzettend graag aan mee. Helaas heb ik er een aantal voorbij moeten laten gaan door teveel drukte  aan mijn kant, maar hoera deze keer was ik er weer bij! Heerlijk en vooral reuze spannend!

Hoe fijn was het toen ik via Facebook van Anke, van de blog Donna Caramella, een bericht kreeg dat zij mij haar pakket verstuurd had. Doordat zij in België woont zou het wat langer duren voor ik het uit de handen van de postbode kon losrukken. Het wachten was meer dan de moeite waard. Anke had een geweldig lekker, mooi en verzorgd pakket samengesteld. En ook nog eens uit mijn favoriete vakantieland Spanje. Hoe leuk is dat!

foodswap

Wat waren ook alweer de opdrachten dit keer die in het teken stonden van je favoriete vakantieland?

Opdracht 1: zoek 3 locale producten die gegeten kunnen worden. Ik kreeg pimentón, gerookte paprikapoeder, waar je nooit teveel in huis van kunt hebben als Spanje kookliefhebber, Mejillones en escabeche (mosselen in zuur) die je als aperitief kunt eten maar ik ga ze door een salade gebruiken en een chorizo. Ook daar ben ik reuze blij mee omdat ik er ontzettend vaak mee kook.

foodswap

Opdracht 2: koop een magazine/kookboek uit het land waar je op vakantie bent. Zoek een recept eruit en stuur zoveel mogelijk ingrediënten mee. In het pakket zat een leuk tapasboekje. Boekjes zijn altijd welkom hier voor de nodige inspiratie voor onder andere deze blog en daaruit had Anke de koffiegranita uitgezocht en daar de ingrediënten van meegestuurd. Ga ik zeer zeker maken als cafe solo drinker.

foodswap

Opdracht 3: Zoek iets dat niet eetbaar is maar wel eten uitbeeld. En kookwekker in de vorm van een gebakken ei. En zoals Anke in haar persoonlijke begeleidende brief meldde: heel populair op een bedje van groenten bijvoorbeeld. Inderdaad zo eten ze het vaak in Spanje en vandaar ook zo gefotografeerd.

foodswap

Opdracht 4: Zoet! Mijn snoep van vroeger, chupa chups. Memory lane…. Heerlijk! En meteen ingepikt door dochterlief……

foodswap

Opdracht 5: Een recept uit je vakantieland. Je lievelings eten. Een paella, maar wat voor een paella! Het recept van de groentepaella komt van niemand minder dan Yotam Ottolenghi en ik ben echt een enorme fan van hem. Deze paella komt snel hier op tafel. Seguro!

foodswap

Opdracht 6: Zoek een weblog of site over je vakantiebestemming. Zoek een recept maak/bak/kook het en stuur het op. Hier thuis zijn deze broodjes favoriet en wat heerlijk, nu door Anke gemaakt. Bollitos dulces con canela, uit het Spaanse online magazine Sal y Pimienta en al eerder op deze blog verschenen. Heel fijn waren ze Anke!

foodswap

Opdracht 7: Sluit iets bij dat je kunt drinken Ingrediënten voor chocolate caliente. Deze bewaar ik tot wat koudere tijden en dat wordt weer churros maken hier thuis!

foodswap

Anke, een top pakket waar ik enorm van ga genieten. Dank je wel!

Mijn pakket ging naar Helen en had, ja hoe kan het ook anders, als vakantie land Spanje. Bijgaand een opsomming wat ik in het pakket gedaan heb voor deze foodwap.

Opdracht 1: zoek 3 locale producten die gegeten kunnen worden.
Ik stuurde in mijn pakket cabello de angel als basis voor fijne toetjes, berenjenas en escabeche (aubergines op zuur) die als tapa kunnen dienen en navajas (scheermessen) die eveneens in Spanje als aperitief genuttigd kunnen worden. Net zoals bijvoorbeeld de meer bekende berberechos (kokkels).

Opdracht 2: koop een magazine/kookboek uit het land waar je op vakantie bent. Zoek een recept eruit en stuur zoveel mogelijk ingrediënten mee. Het Spaanse kookmagazine Yo Cocino en het kookboek de keuken van Spanje. Daaruit heb ik de ingrediënten voor het recept van arroz con chorizo y gambas bijgesloten.

foodswap

Opdracht 3: Zoek iets dat niet eetbaar is maar wel eten uitbeeld. Een koelkast magneet van een vijzel waar ze traditioneel in Spanje de allioli maken en een klein grappig broodje.

Opdracht 4: Zoet! De traditionele mantecados y polvorones. Anijs en zandkoekjes die heerlijk en traditioneel Spaans zijn en vooral tijdens de kerstdagen worden gegeten in heel Spanje. Piedras del rio de caramelo. Snoepjes die er als riviersteentjes uit zien.

Opdracht 5: Een recept uit je vakantieland. Je lievelings eten. Waar je mij echt voor wakker kunt maken is calamares en su tinta (inktvis in zijn eigen inkt). Ik stuurde onder andere de inktvis inkt in het pakket mee.

foodswap

Opdracht 6: Zoek een weblog of site over je vakantiebestemming. Zoek een recept maak/bak/kook het en stuur het op. Dit werden de gezouten amandelen van de website spaans-recepten.com. Ik maak ze net even anders deze fijne almendras fritas

De foodswap blijft in mijn ogen één van de leukste evenementen! Mocht je na het lezen van deze post een keer mee willen doen met een foodswap (ook mensen zonder blog doen er aan mee), hou dan dan blog van Es in de gaten voor de volgende editie.

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Anke september 7, 2013 at 13:06

    Oh zo tof gedaan zeg! Ik ben zelf een cafe con leche drinker ;-).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »