Ensalada de hinojo con nueces y naranja (venkelsalade met walnoten en sinaasappel)

Een variatie op de klassieke salade van venkel en sinaasappel die in Spanje veel in de winter gegeten wordt.

 

Ensalada de hinojo con nueces y naranja

 

Ensalada de hinojo con nueces y naranja (voor 2 personen)

1 venkelknol, in plakken gesneden en het venkelgroen bewaard
1 sinaasappel
handjevol walnoten
pitjes van een halve granaatappel
1 eetlepel mocatelazijn
3 eetlepels olijfolie extra virgen
peper en zout

Ensalada de hinojo con nueces y naranja

Snij de onderkant van de venkelknol en verwijder de harde buitenste schil. Snij de bovenkant eraf en bewaar het venkelgroen. Snij de venkel in dunne plakken.
Haal de pitjes uit de granaatappel.
Snij de onder- en bovenkant van de sinaasappel en verwijder met behulp van een mes de schil door hem van boven naar beneden eraf waarbij je zoveel mogelijk van het bittere wit van de sinaasappel weghaalt.
Haal de partjes van de sinaasappel uit hun vliesjes met een mes. Doe dit boven een kom waarbij je het sap opvangt. Als je alle partjes hebt losgehaald knijp dan het sap nog uit de sinaasappel en vang dit op.
Vermeng sinaasappelsap met de moscatelazijn en klopt goed door de olijfolie. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
Leg op een mooi bord de venkelplakjes en de sinaasappelpartjes. Bestrooi met de walnoten en de granaatappel pitjes en besprenkel met de vinaigrette. Decoreer met wat van het venkelgroen.

Ensalada de hinojo con nueces y naranja