Pimientos asados y aceite de pimientos (gesmoorde paprika’s en paprikaolie)

Dit recept heb ik jaren geleden gekregen van mijn tante, die in de buurt van Madrid woont. Het is haar manier voor het bereiden van paprika’s, een andere manier dan ze te roosteren. Door ze zachtjes in olijfolie te bakken geven de paprika’s hun smaak af aan de olie. Je hebt daarmee meteen een heerlijke paprikaolie. Die kun je weer gebruiken in een vinaigrette voor bijvoorbeeld over en door een salade.
De paprika’s kun je serveren als groenten bijgerecht maar ook verwerken in een lekkere salade.
Essentieel is dat je een goede fruitige olijfolie gebruikt om ze in te bakken.

Pimientos asados y aceite de pimientos

Pimientos asados (voor 4 personen)

3 rode en/of gele paprika’s
100 ml olijfolie extra virgen
zout en versgemalen peper

Pimientos asados y aceite de pimientos

Was de paprika’s, snij ze in vieren en verwijder de lijnzaden. Verhit olijfolie in een grote koekenpan waar de paprika’s in kunnen. Leg ze met de velkant in de olie, leg een deksel op de pan en bak de paprika’s 20 minuten op een laag vuur tot ze zacht zijn. Keer ze om en laat nog 10 minuten zachtjes bakken tot ze gaar zijn.
Haal ze voorzichtig uit de olie. Breng ze op smaak met peper en zout en serveer.

Pimientos asados y aceite de pimientos

Je kunt de paprika’s een dag van te voren klaarmaken en bewaren in hun olie. Warm ze daarna in de olie op of serveer ze koud, net zo lekker.
Pimientos asados y aceite de pimientos

2 Comments

  1. Anna oktober 18, 2013 at 19:02

    Rode paprika is al een favoriet. En nu weer een heerlijke bereidingswijze erbij; dat was smullen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »