Ensalada de remolacha y hinojo (salade met bietjes en venkel)

Ensalada de remolacha y hinojo (salade met bietjes en venkel)

Met de gekleurde bieten uit de oven van de blogpost die ik vorige week plaatste, heb ik ook een heerlijke salade gemaakt. Een prachtige combinatie van bieten, venkel, cabrales en walnoten. Met recht een herfstsalade.

Ensalada de remolacha y hinojo

Ensalada de remolacha y hinojo

4 gekleurde bietjes uit de oven
4 sjalotjes uit de oven
1 venkelknol
50 gram walnoten
50 gram Cabrales (Spaanse blauwe kaas)
Wat gemengde salade
tijmblaadjes

Ensalada de remolacha y hinojo

vinaigrette van het recept remolacha de colores al horno
of een vinaigrette van:
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sherryazijn
zout en peper
Ensalada de remolacha y hinojo
Schil en snij de bietjes in vieren of in plakken. Snij de sjalotjes in vieren. Haal de onderkant, bovenkant en buitenste harde schil van de venkel en snij in hele fijne plakken.
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en hak ze fijn.
Leg in een grote schaal de gemengde salade en daarbovenop de bietjes, venkel, sjalotten, walnoten en de in kleine blokjes gesneden cabrales.
Klopt de vinaigrette goed door elkaar, breng op smaak met wat peper en zout en besprenkel de salade ermee. Bestrooi met de tijmblaadjes.

Ensalada de remolacha y hinojo