Ensalada de bogavante y aguacate (kreeftensalade met avocado)

Ensalada de bogavante y aguacate (kreeftensalade met avocado)

Ik ben dol op alle soorten schaal- en schelpdieren, schotel mij garnalen, krab, coquilles, mosselen, oesters of kreeft voor en ik geniet!
Nu is kreeft natuurlijk geweldig lekker maar nogal kostbaar. Gelukkig zijn er momenteel een aantal aanbiedingen voor kerst van Canadese diepvries kreeftjes (300 gram) in sommige supermarkten (Dirk, Bas, en AH) waardoor ik dit receptje kon gaan maken.
Natuurlijk kan het niet aan verse Oosterschelde kreeft tippen, maar deze mocht er best wel wezen en wij hebben van deze kreeftensalade genoten van de week. Nog net voor kerst op de blog mocht je met al het kerst-recepten-geweld om je heen nog steeds niet weten wat je als voorgerecht wil gaan maken.

Ensalada de bogavante y aguacate

Ensalada de bogavante y aguacate (voor 4 personen)

2 (diepvries) kreeften van 300 gram
100 gram gerookte zalm en ik heb
2 rijpe avocado’s
100 ml slagroom
sap van 1 citroen
dille
4 eetlepels olijfolie extra virgen
peper en zout
10 sprietjes bieslook, fijngesneden

Ensalada de bogavante y aguacate

Laat de kreeften 12 uur ontdooien in de koelkast in een vergiet met een schaal eronder, zodat ze niet in aanraking komen met het water waarin ze bevroren zijn.
Meng citroensap met 4 eetlepels olijfolie, 4 takjes dille en de slagroom. Klop met een staafmixer tot alles goed vermengd is en ietwat dikker geworden is. Absoluut niet stijf kloppen! Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder voorzichtig het panser van de kreeften staart en snij met een mes de bovenkant van de staart in en verwijder het darmkanaal. Snij de staart in mooie dikke plakken. Zet apart.
Snij de zalm in fijne stukjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in blokjes en voeg dit aan de zalm toe met een paar eetlepels van de citroenemulsie om verkleuren van de avocado te voorkomen.
Kraak de scharen en haal het vruchtvlees eruit en snij in kleine stukjes. Meng dit samen met de bieslook door de avocado en de zalm. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een garneerring op een bord en doe daar het avocadomengsel in. Druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel en haal de ring weg. Garneer met de stukjes kreeftenstaart en de dille.
Besprenkel met de citroenemulsie of geef deze apart.

Ensalada de bogavante y aguacate

7 Comments

  1. Anke december 20, 2013 at 16:43

    Wij hebben ineens ons voorgerecht voor oudjaarsavond denk ik…

  2. Evelien december 21, 2013 at 06:28

    Ziet er voortreffelijk uit, ga het zeker proberen.

  3. Roos december 28, 2013 at 23:05

    Wij gaan het ook proberen…lijkt ons ontzettend lekker!

  4. Jeanine december 18, 2016 at 16:59

    Vorig jaar uitgeprobeerd en er wordt mij vriendelijk verzocht om dat heeeeeerlijke recept van de kreeftensalade nog eens te maken.
    Dus succes verzekerd.

    • bijzonder spaans december 19, 2016 at 13:08

      Oh Jeanine! Wat ontzettend leuk en fijn te horen:) Dank je wel voor je reactie en ben super blij dat dot recept zo’n succes is bij jou. Fijne feestdagen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »