Sopa de ajo y almendras (knoflooksoep met amandelen)

Sopa de ajo y almendras (knoflooksoep met amandelen)

Een hartverwarmende broodsoep. Vreselijk eenvoudig en als je die maakt met goede ingrediƫnten heb je een geweldig voorgerecht. De knoflook in dit gerecht wordt lichtzoetig aangezien je hem van te voren lichtjes bakt in olijfolie waardoor hij zijn scherpte verliest. Mocht je geen liefhebber van knoflook zijn, halveer dan het aantal tenen knoflook.

sopa de ajo con almendras

Sopa de ajo y almendras (voor 4 personen)

2 potten kippenbouillon (de kleine soepfabriek) of anders 1,2 liter kippenbouillon
6 knoflooktenen, in dunne plakjes gesneden
6 sneden oud wit brood, in stukken gescheurd
1 eetlepel sherry azijn
olijfolie
plukje safraan, fijn gewreven in een vijzel
4 verse eieren
4 eetlepels amandelschaafsel
zout en peper

opa de ajo con almendras

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en zet apart.
Verhit een bodempje olijfolie in een pan en bak hierin zachtjes de knoflook tot de plakjes lichtbruin worden. Leg de stukjes brood in de olie en roer tot het brood de olijfolie heeft opgenomen en begint te bakken. Voeg de sherry azijn bij het brood, laat verdampen en schenk de bouillon erbij samen met de safraan. Laat de soep aan de kook komen en 10 minuutjes zachtjes sudderen.
Bereid ondertussen de gepocheerde eieren door water met een klein scheutje azijn aan de kook te brengen. Maak een draaikolk in het water met behulp van een lepel en laat er een ei in glijden. Kook 2 Ć  3 minuten, haal het ei met een schuimspaan eruit en laat uitlekken op een stukje keukenpapier en hou warm onder een stuk aluminium folie. Herhaal met de overige eieren.
Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout en verdeel de soep over lage soepkommen. Leg in iedere kom een gepocheerd ei en garneer met het amandelschaafsel.

opa de ajo con almendras