Montadito de crema de pimientos y atún (broodje met paprikacrème en tonijn)

Montadito de crema de pimientos y atún (broodje met paprikacrème en tonijn)

Weer eens een idee voor een montadito, dit keer met geroosterde paprika en tonijn uit blik. Erg lekker en ziet het er niet feestelijk uit? Neem tonijn in olijfolie uit blik. Die is dan wel ietsje duurder maar vele malen lekkerder en smakelijker dan de tonijn op water. Die vind ik persoonlijk erg droog.
Het mooiste is nog als je ventresca de atún (het zachtste en meest sappige gedeelte van de buik van de tonijn) kunt krijgen wat een mooie moot is en waarmee je je stukje brood met de paprikacrème prachtig kunt opmaken.

Montadito con crema de pimientos y atún

Montadito con crema de pimientos y atún

1 geroosterde paprika uit pot
2 lente-uitjes
200 gram mon chou kaas
peper en zout
tuinkers
tonijn in olijfolie uit blik
sneetjes bruin of wit brood

Montadito con crema de pimientos y atún

Snij de lente-ui in ringen (alleen het witte gedeelte) en doe dit samen met de uitgelekte paprika, mon chou in een blender en pureer tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een scheutje olijfolie. Zet weg in de koelkast.
Laat de tonijn goed uitlekken en rooster eventueel de sneetjes brood als je dat lekkerder vind.
Besmeer het brood met de paprikacrème, leg er wat stukjes tonijn op en bestrooi met wat tuinkers.

Montadito con crema de pimientos y atún