Tortilla de chorizo y cebollino (tortilla met chorizo en bieslook)

Tortilla de chorizo y cebollino (tortilla met chorizo en bieslook)

Lekker ontbijten in het weekend. Er gewoon de tijd voor nemen, wat je doorgaans door de week niet lukt. Laat dit keer eens je eitje met ontbijtspek staan en probeer eens deze tortilla met chorizo en bieslook. Net zo lekker en net zo makkelijk. Want daar houden we toch van makkelijk op een luie zondagmorgen?

Tortilla de chorizo y cebollino

Tortilla de chorizo y cebollino

per persoon:
2 biologische eitjes
50 gram chorizo picante in kleine blokjes gesneden
bieslook, fijngesneden
peper en zout
roomboter

Tortilla de chorizo y cebollino

Zet de grill van de oven aan.
Breek de eitjes in een kom en kluts ze goed door elkaar tot ze gaan schuimen. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een éénpersoons koekenpannetje en laat hierin een klontje roomboter in smelten.
Schenk eiermengsel in de pan en voeg hieraan de chorizo en 3/4 van bieslook toe. Bak tot de bodem van de tortilla gestold is en bruin gebakken.
Zet de pan een paar minuten onder de hete grill tot de bovenkant ook gestold is. Bestrooi met de rest van de bieslook.
Serveer de tortilla eventueel in het pannetje samen met lekker brood en roomboter.

Tortilla de chorizo y cebollino

3 Comments

  1. Pingback: Inspiratie voor de paasbrunch - MiCook

  2. Marja Croese oktober 20, 2014 at 21:04

    Ik ben ontzéttend blij met Bijzonder Spaans en maak veel gebruik van de recepten: het is heeeeerlijk!
    Nu ben ik op zoek naar een Spaans recept van
    Tortilla a la cazadora: ‘jagerstortilla’ met bospaddestoelen….

    • bijzonder spaans oktober 21, 2014 at 08:16

      Hallo Marja,
      Wat ontzettend leuk te horen dat je zo blij bent met de recepten op de blog. Altijd heel fijn om dat te horen!
      Ik ken de Tortilla a la cazadora helaas niet, maar heb het voor je opgezocht. Bij deze het recept:

      2 eieren
      1 kippenlevertje, in stukjes gesneden
      olijfolie of roomboter
      50 gram bospaddenstoelen
      1 eetlepel tomatensaus (tomate frito)

      De lever samen met de 50 gram bospaddenstoelen in wat olijfolie of roomboter bakken.
      Voeg tomatensaus toe en bak op zacht vuur tot je een min of meer droge substantie verkregen hebt.
      Klop de eieren los, breng op smaak met peper en zout en meng met het paddenstoelen mengsel.
      Bak hiermee een omelet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »