Ensalada de naranja sanguina y aguacate (salade van bloedsinaasappel en avocado)

image_printprintfriendly version

Wat jammer toch weer dat het seizoen van bloedsinaasappels bijna voorbij is. Ook een teken dat we de lente ingaan met weer andere heerlijke producten zoals rabarber of tuinbonen. Ook favorieten bij mij waar ik graag mee kook. Maar voor het zover is, hier toch wel het allerlaatste receptje met bloedsinaasappel. Een hele fijne combi van bloedsinaasappel, avocado en little gem. Drie eenvoudige ingrediënten die een mooie zomerse salade opleveren.

Ensalada de naranja sanguina y aguacate

Ensalada de naranja sanguina y aguacate (voor 2 personen)

1 avocado
2 bloedsinaasappel
4 little gems
bieslook gesneden
peper en zout
1 eetlepel moscatel azijn of sherry azijn
2 eetlepels (bloed)sinaasappelsap
6 eetlepels olijfolie extra virgen

Ensalada de naranja sanguina y aguacate

Haal onder en bovenkant van de bloedsinaasappel en snij met een mes van boven naar beneden de schil van de sinaasappel. Snij de partjes tussen de vliesjes en vang meteen het vrijgekomen sap op.
Was de little gems en droog ze en snij de avocado doormidden. Haal de pit eruit en verwijder de schil en snij in dunne plakken. Besprenkel met wat sinaasappelsap om verkleuren te voorkomen.
Meng de sla met de sinaasappel en avocado in een schaal.
Maak een vinaigrette door de azijn, (bloed)sinaasappelsap en de olijfolie met peper en zout goed door elkaar te kloppen. Overgiet de salade met de vinaigrette en bestrooi met gesneden bieslook.

Ensalada de naranja sanguina y aguacate

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »